Gribek Dániel tudósítási oldala

Gribek Dániel bemutatkozás<IDE KATTINTS!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A gazdáknak is változtatniuk kell! - Ürge-Vorsatz Diána a klímaellenálló és fenntartható agráriumról

Itt a legújabb HEKTÁR Vlog - Hódmezőről
 Nézz körül Hódmezővásárhelyen, ereszkedj le velem egy szemetes talajszelvénybe, és ismerj meg két különleges gépet a legfrissebb HEKTÁR Vlogban.
Megnéztem a Somogyi Kószáló Farm szakaszosan legeltetett marháit Vityapusztán!
Hallgassátok a témában a Hektár - mezőgazdasági podcast legutóbbi adását!
 
 Készül a talajszelvény Hódmezővásárhelyen
Emlékeim szerint a Bábolnai Gazdanapok volt az első olyan nagy rendezvény a közelmúltban, ahol ilyen impozáns méretű talajszelvény várta a gazdálkodókat, hogy megismerhessék legfontosabb munkatársukat, a talajt. Azóta számos helyen volt már példa hasonlóra, például Mezőfalván, és idén először Hódmezővásárhelyen, az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok rendezvényen is lesétálhatunk a mélybe. Ezt a fotót a helyszínről a Terra Sorb és Aminoquelant termékcsalád osztotta meg, így készül a talajszelvény.
Csütörtöktől szombatig ugyanis egy hét tagból álló konzorcium hét állomásos tanösvénnyel várja majd az érdeklődőket, aminek a középpontjában a talaj, a talajvédelem áll.
Ez a talajszelvény lesz az egyik kiselőadas helyszíne, amit Dr. Hupuczi Júlia, a Szegedi Tudományegyeten Mezőgazdasági Karának docense tart majd.
A különböző helyszíneken szó lesz még a talajbiológiáról, talajéletről, természetesen a talajművelésről, de a növényélettanról és növényegészségről is. Mindezek kapcsán pedig természetesen a takarmány-előállítás témája lesz majd a legfontosabb.
Minden nap 10 és 13 órakor lesz szakvezetés, ezekre a tanosveny@hodmgrt.hu címen kell regisztrálni!

 

 

Hamarosan elindul az esőszimulátor a TMG REAG - Talajmegújító Gazdák Egyesülete oktatási napján, aminek helyszíne ezúttal Pusztakovácsi, Berend Ferenc gazdasága. Hamarosan videón mutatom be a működését, ami többek között az erózió és a beszivárgás mértékét mutatja be különböző talajborítottságok mellett.
Én nagyon kíváncsi vagyok rá! 

SZAKASZOS LEGELTETÉS - Talajközpontú, gazdaságos állattartás gyepen, szántóföldön (HEKTÁR Szakmázó)

A magyar Cultan injektáló
 
Folyékony műtrágya-kijuttatás költséghatékonyan
Bényi Ferenc nagyjából 300 hektáros, dusnoki családi gazdaságában március közepén kezdte meg a munkát a NorAn N-Max Cultan injektálója, amit a termelő a gépgyártóval közösen fejleszt. Jelenleg a tesztelés zajlik, és már 130 hektár fejtrágyázási tapasztalat gyűlt össze. Ráadásul Bényi Ferenc a Dusnok határában fekvő búzatáblán egy kísérletet is beállított.
Kevesebb jelenjen meg

Ötéves no-till tábla a Vajdaságban - Takarónövény-terminálás és direktvetés talajmegújító gazdákkal

Megéri zöldebben gazdálkodni? - Agrártámogatások talaj- és környezetvédelmi szemmel (HEKTÁR Magágy)

Gribek Dániel beszélgetése Berent Ferenccel Somogy megyéből!

A No-Tiller Somogyban - Takarónövényes no-till technológia szakaszos legeltetéssel .....

 

  

Menü oldal weboldal kövesd tudósítások 

Agrárkontakt INTEM ajánlásával

agrarkontakt.hu